andenes

Weekend Adventur

Eventyr venter på deg

Andenes og Andøy tilbyr uforglemmlige opplevelser. Nyt den imponerende naturen med sine glitrende fjorder og lange strender som gir perfekte forutsetninger for eventyr. Utforsk det dramatiske landskapet til fots eller ta deg en tur ut på havet for en uforglemmelig fisketur eller hvalsafari i skinnet av midnattssolen. Uansett om det er spennende opplevelser eller en rolig stund i naturen du leter etter tilbyr Andenes og Andøy opplevelser du sent kommer til å glemme. Det er en plass der hvert øyeblikk blir et minne for livet.

Hvalsafari

Opplev hvalene utenfor Andøya med Hvalsafari Andenes! Unik hvalgaranti, erfarne guider og nærhet til hvalenes hjem. Alle turer inkluderer en guidet visning på hvalsenteret og varer 2-4 timer.

Sjøsafari

Leter du etter en actionfylt safari? Da er turen med RIB-båt det rette alternativet for deg! I høy hastighet er du på havet og leter etter hvaler, seler og ørner.

Nordlyssafari

Nordlyssfari Andenes er nytt på Andenes og ble grunnlagt av 4 nordlysentusiaster i 2018. Her tilbyr de en organisert og strukturert nordlysopplevelse for deg!

BO PÅ

Andeneshotell

Overnattingsmuligheter
etter dine ønsker!

Bo slik du ønsker på Andenes Hotell. Vi tilbyr 3 forskjellige overnattingsmuligheter på Andenes og Bleik. For jobbreisen, familieferien eller en weekendtur med kjæresten eller vennegjengen, her finner du akkurat det Du ønsker for å kunne nyte ditt opphold på Andøy. 

Havhusene Bleik

Havhusene Bleik har fantastisk utsikt over Atlanterhavet og kan romme opptil 5 personer. Totalrenovert i 2017 med tre soverom, stue, kjøkkenkrok og bad. WIFI, sengetøy og håndklær inkludert. Resepsjon på Thon Partner Hotell Andrikken. 

Lankanholmen Sjøhus

Lankanholmen Sjøhus i Andenes havn tilbyr nyrenoverte hytter med sjøutsikt. Inkludert WIFI, sengetøy og håndklær. Resepsjonen er på Thon Partner Hotell Andrikken.

Grønnbuene Rorbu Hotell

Grønnbuene Rorbu Hotel i Andenes havn tilbyr ulike romtyper, inkludert dobbeltrom med mini-kjøkken, familierom og enkeltrom. Resepsjonen er på Thon Partner Hotell Andrikken. 

ANDENES HOTELL

Utforsk Andøy

Lundefuglsafari

I månedene mai – juli kan du dra ut til bleiksøya med lundefuglsafari og nyte synet av tusenvis av lundefugler som har reist til Andøya for hekking.

Tursti

Måtinden i Andøy tilbyr en imponerende utsikt over dramatiske fjellsider, hvite
sandstrender, idylliske øyer og det åpne havet. Det er en av Vesterålens mest populære og enkleste fjellturer.

Strender

Andøya lokker turister året rundt med sine fantastiske vakre strender, der Bleiksstranda utmerker seg som en av Norges lengste hvite sandstrand. Den hvite stranden gir en tropisk følelse, noe som gjør den til ett paradisliknende reisemål.

Kirker og katedraler

Dverbergskirken, en åttekantet skjønnhet bygd i 1843, forgyller det åpne landskapet på øst-siden av Andøya. En historisk og arkitektonisk pærle som beriker landskapet på Andøya.

Nordtun Gård

Nordtung gård i Bø, Andøy, er omgitt av vakker natur med fjell og strender. May og Stig driver gården og har en variert virksomhet med kyr, høns, lama, osteproduksjon, butikk og catering.

Fiske

Fiske har vært hovednæringen hær siden jernalderen, og Andenes ble i starten av 1800-tallet en av Norges største havner. Andøy tilbyr fantastiske muligheter for både hav og ferskvannsfiske. Du kan delta på guidete fisketurer eller dra på fisketur alene.

Romskipet Aurora

Romskipet Aurora er ett lærerikt aktivitetssenter med mye gøy! De tilbyr aktiviteter for alle aldersgrupper.

Kajakkpadling

Nyt kano- eller kajakkpadling i ferskvann, isvann, urbane miljøer eller det åpne hav. På sommeren kan du padle under midnattssolen, og på vinteren har du gode muligheter for å nyte nordlyset fra vannet.

Sykkelturer

Andøya Rundt på sykkel tar deg langs øyens vakre turistvei langs havet. Takket være midnattssolen kan du sykle nårtid som helst på døgnet. Utforsk plasser som Space Center, den hvite sandstranden på Bleik og sjarmerende steder som Bukkekjerka og Nordtun gård.

Restauranter

Utforsk restauranttilbudet og opplev alt fra fisk og skalldyr til pizza. Nyt lekker mat med fantastisk natur som selskap. For de som ønsker noe lettere mat, finnes det også koselige kafeer med varierende tilbud.

Midnattsol

Uansett om du svever høyt over Andøya eller nyter en avslappet grillkveld på stranden er midnattssolen en opplevelse som er verdt et besøk. La det magiske skinnet av solen som aldri går ned følge med deg på ditt eventyr og skape minner som varer evig.

Museum i Andøy

Andøymuseet presenterer en fascinerende utstilling om de polare områdene, med fokus på livet til fangstmannen Hilmar Nøis og tilbyr et spennende innblikk i Andøyas unike geologi.

BLI VED

Hvordan komme seg hit

Buss

Smidige bussreiser til Andøya finnes. Se både lokalbusser samt ulike bussreiser.
 

Fly

Med fly kan du ta deg til Andøya Flyplass. Dette gir en smidig reise til Andenes.

Bil

Kom til oss med bil, kjør via E10 vestover mot Lødingen, videre inn på fylkesvei 85 mot Sortland. Fra Sortland følger du fylkesvei 82 helt til Andenes

Båtar

Andøy natur & kultur

Andøy beskrives som en geologisk lærebok med et enestående mangfold av bergarter. Ramsafeltet på øst siden har kull og fossiler fra juratiden, unike i det norske fastland. Tre av Andøyas myrer er naturreservat, hvorav Skogvoll er den største. Området er kjent for multebærplukking og har rike historiske minner fra jernalderen.

Cookies.

Vi bruker informasjonskapsler for å sikre at vi gir deg den beste opplevelsen på nettstedet vårt.